Tech

Kurumsal Kimlik Neden Önemlidir?

Kurumsal Kimlik

Kurumsal kimlik nedir sorusunun cevabı, bir kurumun sektörüyle ilişkilendirilen hedef kitlesini tanımlamak için kurum içi ve kurum dışı olarak belirlediği unsurların tümüne verilen isimdir. Bu unsurlar, kurum ve kuruluşta çalışanların davranışlarından örgütün iletişim biçimini, felsefesini ve vizyonunu oluşturmaktadır. Kurum ve kuruluşlar için hazırlanacak görsel standartlarla da desteklenmektedir. Bu görsel standartların amaçları aşağıdaki gibidir. Söz konusu markanın kurumsal konumunun ve imajının belirlenmesi ile ilgilidir. Rakip kuruluşlara göre konum ve tanınmayı kolaylaştırmanın yanı sıra algıyı kolaylaştırmak için hedef kitle ve toplum tarafından prestij ile algılanmayı amaçlar.

Marka kimliği oluşturma sürecinde dikkate alınan temel kurallar vardır. Bunlardan ilki kurumsal kimlik oluşturma süreci ve iletişim standartları ile başlamaktadır. Kurumsal kimlik oluşturmanın temel amacı, markayı aynı sektördeki diğer rakip kurum ve kuruluşlardan farklı kılmaktır. Aynı zamanda markanın konumunu ve görsel kimliğini temsil ettiği için alıcı ile marka arasında ilişki kurulmasında önemli rol oynar. Tüm bu çalışmalara kurumsal kimlik tasarımı ve iletişim standartları incelenerek başlanabilir ve başarılabilir. Kurumsal kimlik, markaya ve kuruma, geleceği gözeterek yapılan sağlam ve doğru bir yatırımı ifade eder.

Kurumsal Kimlik Neden Önemlidir?

Kurumsal kimliği tasarımı ve iletişim standartlarını belirlemenin bir marka için neden önemli olduğuna ve bu önem sırasının nasıl ilerlediğine bir göz atalım.

  • Kurumsal kimlik, markanın global yüzünü yansıtır.
  • Markanın imajını ve konumunu yansıtır.
  • Şirket içi ve şirket dışı iletişim standartlarının tanımlanmasını sağlar.
  • Pazarlama faaliyetlerinde olumlu getirisi vardır.
  • Bu bir kurumun markalaşma sürecinde olumlu ve önemlidir.
  • Bir markanın ne olduğunu, ne yaptığını ve bu hizmeti nasıl yerine getirdiğini veya sağladığını açıklamada kolaylık sağlar.
  • Markanın ana ve temel felsefesini yansıtır.

Kurumsal Kimlik Çalışması Nelerden Oluşur?

Kurumsal kimlik tasarımı, bir kurum veya marka için akla gelen her şeyin görsel bir standarda sahip olarak, o markanın felsefesi ile bütünleşerek, kurumsal kimlik işini sadece antetli kağıt olarak ele alarak somutlaştırmasıdır ve kartvizit tasarımı, konusunun ne olduğu anlamına gelmektedir. Kurumsal kimlik çalışması, ilgili marka için hazırlanan kurumsal kimlik standartları kılavuzu ile temsil edilmektedir. Kurumsal kimlik fiyatı ile ilgili detaylı bilgi için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button